Escletxa – GREC

L’Escletxa és una llibreria que mostra streams de video en temps real en una vista de Realitat Augmentada. Pots girar sobre tu mateix, i mirar per uns forats virtuals, on a través d’ells es veuen 4 streams de vídeo, reproduïnt-se alhora. Pobra CPU!

El primer que veuras quan t’instal·lis l’app és una versió customitzada de l’Scanner de QRs ZXing. Pots començar a buscar un QR on hi hagi escrit un 42 o, simplement, tocar a la part superior dreta de la pantalla, per a anar a la següent pantalla, la de la Realitat Augmentada. Compte! Depèn del dispositiu on ho utilitzis, veuràs que va una mica a cops. El dispositiu corporatiu és la tablet de 10″ Asus Transformer TF101… però també ens vem preocupar per a que funcionés bé en tots els dispositius Android del mercat que tinguéssin una brújula.

Aquest projecte ha estat desenvolupat per al GREC, un dels festivals culturals més importants de Barcelona. Els principals actors d’aquest projecte han estat Barcelona Lab Cultural (BLC) i el Departament de Cultura de Barcelona.

A més a més, el projecte és Open Source, de manera que podeu remenar el seu petit cos, personalitzar-lo, i utilitzar-lo per als vostres projectes. De fet, està basat en una altra eina que no podeu deixar de conéixer: Appunta.